57-годишен мъж бе осъден на 13 години лишаване от свобода при

...
57-годишен мъж бе осъден на 13 години лишаване от свобода при
Коментари Харесай

13 години затвор за мъж за опит за убийство и отвличане на бившата си приятелка

57-годишен мъж бе наказан на 13 години отнемане от свобода при първичен непоколебим режим за закана с ликвидиране, похищение и опит за ликвидиране на 50-годишна жена, съобщиха от прокуратурата.

Окръжният съд призна за отговорен мъжа - гражданин на Обединеното кралство, пребиваващ на територията на страната за това, че на 25 юни 2021 година в село Дървари, община Трявна се заканил с ликвидиране на дамата - гражданин на същото кралство, с която живеел на съпружески начала, отвлякъл я от къщата, която обитавали и я вкарал в управлявания от него джип.

След това я откарал в гориста околност в землището на селото и е направил опит умишлено да я умъртви посредством обесване с въже. Подсъдимият и потърпевшата съжителствали от няколко години в къща, нейна благосъстоятелност.

През пролетта на 2021 година връзките сред тях се влошили и той е напуснал парцела. На 25 юни 2021 година при едно от инцидентните визити в къщата той се е заканил с ликвидиране във връзка с някогашната си съжителка.

След това, влачейки я за косата, извел потърпевшата от къщата и с паркиран пред парцела ѝ джип я отвлякъл в гориста околност. Там направил опит съзнателно да я умъртви посредством обесване, като дейностите му били осуетени от пристигналите на място полицейски чиновници.

На 13 юли 2021 година, обаждайки се от телефонен пост в болнично заведение, където обитавал, подсъдимият отново се заканил на потърпевшата с ликвидиране, като и двете закани възбудили у нея състоятелен боязън за реализирането им.

За посочените закононарушения на мъжа е наложено наказване в размер на 12 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, което е било увеличено с 1 година, а точно - на 13 години отнемане от независимост.

По отношение на подсъдимия е била взета мярка непрекъснат арест в хода на досъдебното произвеждане. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР